Leesfragment·Recensies

Recensie: Half gaar

Half gaar

Joris De Brucker

0000241311_Half_Gaar

Algemene info:

Auteur: Joris De Brucker
Titel: Half gaar
ISBN: 9789491144608
Uitgeverij: BeefcakePublishing
Genre: korte verhalen
Pagina’s: 136
Uitgave: paperback
a

Over de auteur(s):

Joris De Brucker schrijft gedichten en korte verhalen. Hij werd geboren in 1977, studeerde talen en is prettig gestoord. Hij is lid van het Aalsters Literair BonTgenootschap, en prijkt op de wall of fame van Literairwerk.nl. met publicaties in literairwerk magazine en het eerste lustrumboek. Half gaar is zijn debuut.
a

Over het boek:

Wat als je je alleen maar kan uitdrukken via een platenspeler? Waarom zou je eerder iemands oorknobbeltje onthouden dan haar voornaam? Zou je een moord begaan om te ontsnappen aan al het lawaai van de wereld? Worden je hallucinaties weleens jaloers op je echte lief?

Een mens komt in de neteligste situaties terecht, en dat is voor de personages in deze kortverhalen niet anders. Gelukkig is de waanzin nooit veraf.
a

Leesfragment (te downloaden):

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=FD9D153EDEB3E6B6812019A0DA8FB81E


a
Mijn mening:

Een muzikante die in haar blootje op een instrument (cello, contrabas, … ik wil me niet vergissen) speelt waar ook nog eens een oor deel van uit maakt. Een titel Half gaar, dit alles kan alleen maar duiden op iets waar je van in je haar gaat krabben.

Joris De Brucker heeft mij met zijn debuut zeer duidelijk te kennen gegeven dat in deze auteur iemand zit die de literatuurkneepjes machtig is.
De verhalen vallen dan misschien onder de noemer absurdistisch maar de kennis van het schrijven toont dat deze auteur meer in zijn mars heeft. Zeg nu zelf, een verhaal dat begint met de zin In de ramen die hij passeerde, rolden mercuren parels van zijn regenscherm. Vanaf de dakgoten stortten ze gedempt op het zwarte strakke doek, als een roffelend vuurwerk in de verte. spreekt toch tot de verbeelding.

Heel waarschijnlijk gaat Half gaar geen alleenstaand feit in het schrijverstalent van Joris De Brucker zijn en zullen we in de toekomst nog meer van deze auteur horen.

 

Rating: 4/5

Half gaar kan je kopen bij je lokale boekhandel of bij

BeefcakePublishing
Bol.com
Proxis.com
Ako.nl
Bruna.nl
Paagman.nl
Libris.nl
ECI.be
Standaardboekhandel.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s