Verwacht


Een beklemmend verhaal over de gevaren van de sektarische mentaliteit

De sekte

Mariette Lindstein

© Adde

Mariette Lindstein (1958) groeide op in Halmstad, Zweden. Op 19-jarige leeftijd raakte ze betrokken bij de Scientologybeweging. Ze klom razendsnel op in de gelederen en werkte uiteindelijk meer dan 20 jaar op het hoogste niveau, direct onder leider David Miscavige. In 2004 slaagde ze erin te ontsnappen, onder dramatische omstandigheden.

Mariette woont tegenwoordig weer in Zweden met haar man Dan Koon, eveneens een schrijver en voormalig Scientologylid.

Jarenlang was Mariette Lindstein de rechterhand van Scientologyleider David Miscavige. Na 27 jaar lid te zijn geweest en in de hoogste regionen van de beweging gewerkt te hebben ontsnapte ze op dramatische wijze. Ze besloot haar ervaringen te gebruiken als inspiratie voor een thrillertrilogie. De sekte is het begin van deze uiterst verslavende trilogie. Van de eerste twee delen werden ruim 100.000 exemplaren verkocht en De sekte verdrong Het meisje in de trein van de eerste plaats in de Zweedse bestsellerlijst. In 2016 won Lindstein met De sekte de Crimetime Specsavers Award voor het beste thrillerdebuut. Ondertussen zijn de rechten aan nog negen andere landen verkocht. Lindsteins uiterst spannende debuut verschijnt op 12 september.

Toetreden is verleidelijk
Ontsnappen is onmogelijk

Op een klein eiland aan de Zweedse kust heeft zich een newagebeweging gesetteld. De charismatische leider, Franz Oswald, heeft de doctrine ViaTerra ontwikkeld, die een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op beroemdheden en vooraanstaande politici.

Sofia Bauman, net afgestudeerd aan de universiteit, raakt gefascineerd door de leer van ViaTerra en het inspirerende levensverhaal van Oswald. Ze weet nog niet goed wat ze met haar leven wil, maar is gecharmeerd van Oswald en accepteert de baan die hij haar aanbiedt.

Algauw ontdekt ze welke enorme opofferingen er van haar verwacht worden. En wanneer de idyllische zomer ten einde komt en een ondoordringbare mist het eiland opslokt, vraagt ze zich af of ViaTerra wel zo’n nobele beweging is als ze aanvankelijk dacht. Ook ontdekt ze dat er een groot verschil is tussen het publieke imago van Oswald en zijn daadwerkelijke intenties.

Echter, er lijkt geen weg terug naar haar voormalige leven. Want niemand heeft ViaTerra ooit kunnen verlaten… 

Nagelbijtende spanning – Aftonbladet

Fascinerend om te lezen hoe makkelijk het is in een sekte getrokken te worden. – Mamma Bokström/Bonniers book club

Actueel, interessant en met een gestaag opbouwende spanning. – DAST Magazine

ISBN 9789400508446- paperback – 320 pagina’s – Vertaald door Corry van Bree – Uitgegeven door Uitgeverij A.W. Bruna – Verschijnt 12 september 2017 –  Prijs: 19,99 € – ook als e-book en audioboek verkrijgbaar

 

De sekte kan je reeds reserveren bij

Bol.com
Proxis.com
Ako.nl
Bruna.nl
Libris.nl
Paagman.nl
Eci.be
Standaardboekhandel.be

BlogSociety

Geld verdienen met je blog?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s