In the spotlight

Morgen verschijnt

De dood van de ambassadeur

Ryszard Kapuściński

Ryszard Kapuściński (1932-2007) geldt als een van de grondleggers van de literaire non-fictie. Hij reisde door Zuid-Amerika, Azië en Afrika, waar hij naar eigen zeggen zevenentwintig staatsgrepen meemaakte en viermaal ter dood werd veroordeeld. Voor zijn verhalen in onder meer The New Yorker en zijn boeken ontving hij diverse prijzen.

Een ogenschijnlijke voetnoot bij de Koude Oorlog: op 31 maart 1970 ontvoeren linkse far-rebellen graaf Karl von Spreti, ambassadeur in Guatemala van de Bondsrepubliek Duitsland. Zes dagen later wordt hij dood teruggevonden, vermoord door een schot in het hoofd.

Vanachter zijn bureau in Mexico-Stad beschrijft de Poolse meesterjournalist Ryszard Kapuściński (1932-2007) de moord op Von Spreti. Het resultaat is een messcherp verhaal over de bloedige geschiedenis van Guatemala, waar kolonel-dictators elkaar en hun onderdanen naar het leven staan terwijl de Amerikaanse United Fruit Company de vruchten plukt.

In De dood van de ambassadeur ontleedt Kapuściński niets minder dan het wezen van de dictatuur, waarin de stilte beklemmender is dan het lawaai. Zijn analyse is nog onverminderd actueel.
De dood van de ambassadeur verschijnt nu voor het eerst in Nederlandse vertaling en wordt ingeleid door Frank Westerman.

ISBN 9789021406596 – paperback – 96 pagina’s – Vertaald door Ewa van den Bergen-Makala – Uitgegeven door Uitgeverij Querido (imprint van Singel Uitgeverijen) – Verschijnt op 4 april 2017 – Prijs 9,99 € – ook als ebook verkrijgbaar à 3,99 €

De dood van de ambassadeur koop je vanaf morgen bij je lokale boekhandel of bij

Bol.com
Proxis.com
Ako.nl
Bruna.nl
Boekenwereld.nl
Paagman.nl
ECI.be
Standaardboekhandel.be

of vind een e-book aanbieder

Kobo.com
Proxis.com
Eci.be

BlogSociety

Geld verdienen met je blog?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s