Meer voor mannen·Verwacht

l-qHoe een Al-Qaidamol de CIA infiltreerde

Driedubbelspion

Joby Warrick

joby-warrick

Joby Warrick (1960) is sinds 1996 verslaggever voor The Washington Post. Hij won eerder al een Pulitzer voor zijn journalistieke werk en ontving in 2016 de Pulitzer Prize voor Zwarte vlaggen, dat wordt gezien als het definitieve boek over de opkomst van IS.

In 2009 rekruteerden de CIA en de Jordaanse inlichtingendienst een belangrijke spion: een Jordanees die toegang heeft tot de top van Al-Qaida. Hij stuurt onthullende informatie aan de CIA. Er wordt een geheime basis in Afghanistan opgetuigd en een ontmoeting gepland. Wanneer de mol arriveert, blaast hij volkomen onverwacht zichzelf op. Zeven CIA-medewerkers komen daarbij om het leven, een van de grootste klappen die de dienst ooit te verwerken kreeg.
De dubbelspion bleek een driedubbelspion te zijn.

Driedubbelspion is een razend spannend, informatief en onthullend boek. Warrick baseert zich op teksten en videoboodschappen van de zelfmoordenaar, en sprak met diens familie en de families van de slachtoffers. Zijn verhaal geeft een unieke inkijk in de wereld van contraspionage, het droneprogramma en hoe beslissingen in Washington worden genomen.

Een huiveringwekkend verhaal, deskundig verteld met veel verve. – The Economist

ISBN 9789021403151 – paperback – 320 pagina’s – Vertaald door René van Veen – Uitgegeven door Uitgeverij Q –
Verschijnt 28 februari 2017 – Prijs: 19,99 € – ook als ebook verkrijgbaar à 11,99 €

Eerder verscheen van deze auteur:

57739_9789021403045_cvr-184x294Zwarte vlaggen (Pulitzer Prize 2016)

Ter ere van zijn kroning verleende koning Abdoellah van Jordanië in 1999 amnestie aan een grote groep gevangenen. Een van die gevangenen was Abu Musab al-Zarqawi. Hij werd de spil in het terrorisme in de regio en een drijvende kracht achter het gewelddadige islamistische gedachtegoed.
In 2003 vielen de Amerikanen Irak binnen. Ze linkten Zarqawi onterecht aan Bin Laden, waardoor ze hem onbedoeld een boegbeeld maakten voor de radicalen. In 2006 werd Zarqawi gedood, maar zijn gedachtegoed leefde voort. Het begon als Al Qaida in Irak, maar splitste zich na een tijd af als IS. Toen de burgeroorlog in Syrië uitbrak, greep IS de mogelijkheid om Zarqawi’s droom, een ultraconservatief kalifaat, na te jagen.

Een boek dat wegleest als een thriller, maar met een plot dat doet beseffen dat de werkelijkheid soms vreemder en huiveringwekkender is dan fictie. – De Correspondent

Leest als een seizoen uit de hit-serie Homeland. – Vrij Nederland

ISBN 9789021403038 – paperback – 400 pagina’s – Vertaald door Alexandra van Raab van Canstein, Carla Zijlemaker & Tijmen Roozenboom – Uitgegeven door Uitgeverij Q – Verschenen op 12 juli 2016 – Prijs: 21,99 € – ook als ebook verkrijgbaar à 11,99 €

Boeklovers

Reserveer bij bol.com

Geld verdienen met uw site?

SALE, tot 70% korting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s