Recensies

l-bbnc

Het menselijk lichaam voor in bed, op het toilet of in bad

Cees Mulder

cees-mulder

Algemene info:

Auteur: Cees Mulder
Titel: Het menselijk lichaam voor in bed, op het toilet of in bad
ISBN: 9789045320649
Uitgeverij: BBNC Uitgevers
Genre: non-fictie
Pagina’s: 158
a

Over de auteurs:

Cees Mulder (1977) doceert met veel passie biologie op een middelbare school in Hoofddorp. Hij wist al van jongs af aan dat hij biologiedocent wilde worden: het overbrengen van liefde voor de natuur aan kinderen vindt hij het mooiste wat er is.

Mulder schrijft columns voor dagbladen, radio en digitale media en zoekt continu naar de juiste manier om abstracte concepten uit natuurwetenschappen te vertalen in begrijpelijke taal. Naast het schrijven van columns, schrijft en creëert Mulder (digitaal) lesmateriaal voor gerenommeerde educatieve uitgeverijen.

Zie www.biologiedocent.nl voor meer informatie.
a

Over het boek:

In Het menselijk lichaam voor in bed, op het toilet of in bad legt biologiedocent Cees Mulder in heldere en begrijpelijk taal de belangrijkste zaken over het menselijk lichaam op een leuke en eenvoudige manier uit. In korte hoofdstukjes – zodat je makkelijk een hoofdstukje kunt lezen in bed, op het toilet of in bad – leer je alles over je lichaam: van amandelen tot zwellichamen en van het afweersysteem via de spijsvertering naar de voortplanting. Hoe complex en overweldigend je lichaam op het eerste oog lijkt, Cees Mulder neemt je mee van orgaan naar orgaan om processen als ademhalen, verteren, uitscheiden, stofwisseling en waarnemen uit te leggen.

Wist je bijvoorbeeld dat:
– De meeste mannen meer tepels hebben dan vrouwen?
– Je nagel van je middelvinger het snelste groeit?
– Het lichaam wel tien keer meer bacteriën bevat dan lichaamscellen?
– De stem van een vrouw aantrekkelijker is als ze haar eisprong heeft?

a
Mijn mening:

Een compact boekje met een stevige hardcover vol weetjes over het menselijk lichaam, dat is het naslagwerk van Cees Mulder.
Soms op een grappige maar toch wetenschappelijke manier brengt de auteur ons allerlei weetjes aan over verscheidene organen, botten, zintuigen en zoveel meer.

Korte hoofdstukjes van niet meer dan 2 of 3 pagina’s zijn ideaal om nu en dan iets meer te weten te komen over een bepaald deel van ons lichaam. Niet alleen ideaal voor volwassenen maar ook voor kinderen die nieuwsgierig zijn naar de werking van de menselijke onderdelen. Hier en daar wordt het geheel opgesmukt met een tekening of een schema of doorsnede van een lichaamsdeel.

Een kleine bondige encyclopedie die snel ter hand genomen kan worden als je iets extra wil weten zonder onze digitale vriend Google te raadplegen.

Nieuwe tijden is opgesplitst in 2 delen: een deel voor de oorlog en het andere net na de oorlog, waar we hier en daar toch nog met wat naweeën van de tweede wereldoorlog zitten.
a

Rating: 3/5

Boeklovers

Geld verdienen met uw site

Proxis boeken op voorraad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s