Recensies

L-the house of books


Will Jaeger – 1 Doodsvlucht

Bear Grylls

Bear Grylls photo 5

Algemene info: 

Auteur: Bear Grylls
Titel: Doodsvlucht
Originele titel: Ghost flight
Vertaald door: Ruud van de Plassche

ISBN: 9789044347418
Uitgeverij: The House of Books
Genre: aktiethriller
Pagina’s: 412
Uitgave: paperback/ebook
a

Over de auteur(s): 

Bear Grylls is wereldwijd bekend als avonturier, survival- en outdoorexpert. Zijn zucht naar avontuur was al van jongs af aan aanwezig en hij koos dan ook voor een loopbaan bij de Britse Special Forces.
Op 21-jarige leeftijd maakte hij deel uit van de SAS. Grylls presenteerde diverse survivalshows op Discovery en schreef meerdere survivalboeken. De Will Jaeger-trilogie is zijn fictiedebuut, gebaseerd op zijn eigen avonturen.

a

Over het boek: 

Will Jaeger is ex-militair van de SAS en runt het succesvolle outdoorbedrijf Enduro Adventures. Rijke zakenmensen, sporters, ex-militairen en beroemdheden beproeven met hem hun geluk in de wildste en meest uitdagende survivals ter wereld. Als Will Jaeger en zijn team boven de jungle van de Amazone worden gedropt, raken hij en Irina Narov afgesloten van de groep. Ze raken verstrikt in een geheime missie van de Nazi Relocation Commando’s en stuiten op een samenzwering die zijn tentakels uitstrekt tot in de huidige wereldmachten en geheime diensten. 

Bear Grylls is een inspiratie voor velen – Lonely Planet 

a
Boektrailer: 
a
Mijn mening: 

Wie geregeld een keertje langs zijn tv-zenders zapt, heeft waarschijnlijk al wel eens een aflevering gezien van Bear Grylls survivalprogramma. Het personage in Doodsvlucht, Will Jaeger, is gekneed naar de auteur, avonturier en survivalexpert. Je krijgt onmiddellijk een perfect beeld over het hoofdpersonage.
Na de vermeende zelfmoord van een vriend gaat Will op onderzoek uit en botst op een complot dat zijn begin reeds vindt bij zijn grootvader.

Doodsvlucht is het eerste deel van een trilogie en met dit debuut had ik een heel hoge verwachting van de auteur wat zeker ingelost is. De koelbloedigheid tijdens zijn survivals op tv komt ook aan bod in zijn boek.
Het boek leest zeer vlot en heeft een goede verhaallijn doorspekt met de nodige actie en overlevingstips.
Omdat ik niet door had dat dit het eerste deel van een trilogie was, bleef ik op het einde een beetje verwonderd achter. Damn!
Verhaallijn en hoofdonderwerpen zijn goed gecombineerd. Af en toe zat ik verkeerd in mijn denkwijze naar het einde toe.

Ik vond Doodsvlucht een zeer boeiend boek waarvan ik blij ben dat ik het via de Hebban Thrillerleesclub kon meelezen.
Een typisch Amerikaanse thriller omwille van de actie en survivaltoedrachten dat ik zeker onder mijn vrienden ga aanbevelen, de mannelijke dan toch.
Niet alleen vond ik het boeiend maar ook uniek aangezien ik me nog nooit tot het actie-thriller-genre heb gewend. De spanning die het uitleggen van bepaalde actiescènes brengt, maakt dat het boek leest als een film.

Bear Grylls is wel degelijk dé expert op het gebied van survivals en soms was alle informatie hierover net iets teveel en maakte van de thriller meer een overlevingsgids. Als hij in het volgende deel de actie primeert op het overleven krijgt deel 2 zeker een 5-sterren recensie.
a

Rating: 4/5
a

Met dank aan The House of Books & Hebban voor het leesexemplaar.

Boeklovers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s