Boektrailers·Leesfragment

L-Witsand

De hollywoodfactor

Peter Perceval

Het duizelingwekkende thrillerdebuut van Peter Perceval, waarin niets is wat het lijkt

Perceval

Peter Perceval (°1966) werkte 15 jaar voor radio en televisie als redacteur en script- schrijver. Daarnaast bewerkte en vertaalde hij voor theater toneelstukken van Euripides, Molière, Marivaux, Racine, Shakespeare, Mamet, Tennessee Williams en Arthur Schnitzler.

Sinds 1997 heeft hij zijn eigen productiehuis voor comedyshows, 3Pees. Daarvoor schreef, regisseerde en produceerde hij al meer dan vijftig theatervoorstellingen, waaronder Vaginamonologen, De penismonoloog, België voor Beginners, La Flandre pour les nuls, Moedermonoloog en Mannenmonoloog.

De Hollywoodfactor is zijn debuut als detectiveschrijver.

Maak kennis met Alessandra Vaccaro: hoofdinspecteur moordzaken bij de federale politie, Sandra voor de vrienden. Op Facebook zou haar relatiestatus wellicht zijn: ‘het is ingewikkeld’. Daarom vlucht ze op een obsessieve manier in haar werk. De moord op de bekende beursmakelaar en filantroop Georges Waltz geeft haar daar alle gelegenheid toe. Maar de zaak haalt ook een paar oude littekens weer open wanneer oude bekenden haar pad kruisen. Bovendien blijkt de dader applaus te willen van Alessandra zelf…

Peter Perceval beukt de thrillerpoort open, de gevierde toneel- en comedy-auteur weet meteen te overuigen met zijn thrillerdebuut De Hollywoodfactor.

Lees hoofdstuk 1:
http://wob.roularta.be/WOB/StandaardBoekhandel/Moordzomer2015/perceval/index.html

Peter Pereval trekt alle registers open. Hij weet zijn personages fijn te typeren aan de hand van de soms bijzonder grappige smalltalk die ze uitslaan. Prostitutie, sm, identiteitsdiefstal, belastingsontduiking, gesjoemel op het bisdom en de typische Russische manier van zakendoen passeren de revue zonder het ooit karikaturaal wordt.

Trailer:


ISBN 9789492011169 – Paperback – 384 pagina’s – Uitgegeven bij Witsand – verschenen in mei 2015 – Prijs: 19,95 €

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s