Boektrailers

logo-mozaiek

Het derde doelwit

Joel Rosenberg

Verontrustend actueel, griezelig echt, en bloedspannend

Rosenberg

Joel Rosenberg (Rochester, New York, 1967) is een Amerikaanse New York Times bestsellerauteur, met van huis uit een orthodox–christelijke achtergrond. Eerder werkte hij samen met een groot aantal Amerikaanse en Israëlische leiders, waaronder Steve Forbes en premier Benjamin Netanyahu.

Rosenberg schreef een aantal thrillers over terrorisme, en enkele non-fictieboeken. Zeer opmerkelijk is zijn debuut uit 2001 The last jihad  (De laatste jihad ), waarin twee vliegtuigen zich in de Twin Towers in New York boren. Het boek verscheen twee maanden voor 11 september 2001. Enkele andere naar het Nederlands vertaalde titels: Het Ezechiëlscenario  (The Ezekiel option, 2005), De eindstrijd  (Dead heat, 2008) en De tempelcodex  (The copper scroll, 2006). The Ezekiel option  was winnaar van de ECPA-Christian Book Award 2006.
In 2015 publiceerde Rosenberg zijn vijftiende boek, een thriller over ISIS en hun strijd om chemische wapens: The third target  (Het derde doelwit ).

Samen met zijn vrouw richtte Rosenberg in 2006 The Joshua Fonds op, een christelijke organisatie die zonder winstoogmerk geld beschikbaar stelt aan humanitaire doelen in Israël. 

Als J.B. Collins, de buitenlandcorrespondent van New York Times, ter ore komt dat een splintergroepering van Al-Qaida met de naam IS in Syrië chemische wapens in bezit heeft, weet hij onmiddellijk één ding zeker: dit verhaal moet hij koste wat het kost volgen. Heeft de leider van de jihadistische groepering inderdaad chemische wapens? Zo ja: wat is het doelwit? Amerika? Israël? Of is er een derde doelwit?

De Amerikaanse president staat op het punt het Midden-Oosten te bezoeken, maar in deze gespannen tijden is dat een vrijwel zekere aanleiding tot een escalatie van conflicten. Kan Collins zijn invloed aanwenden voordat het te laat is? Of zullen de terroristen erin slagen talloze mensen te doden tijdens een aanval op het derde doelwit? 

Trailer:


ISBN 9789023994886 – Paperback – 414 pagina’s – Uitgegeven bij Mozaiek – verschijnt 30 juni 2015 – Prijs: 22,50 €

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s