Recensies

De offerschalen van Satan – Robert Thomson

Robert Thomson

Algemene info: 
Auteur: Robert Thomson
Titel: De offerschalen van Satan
ISBN: 9789491472664
Uitgeverij: B:klight
Genre: thriller
Pagina’s: 252
Uitgave: paperback

 

Over de auteur(s): 
Robert Thomson, romanschrijver vanaf 2009, heeft een eigen, soms rebelse kijk op het leven. Het uitwerken van de karakters van en de gebeurtenissen rond zijn personages, waarbij la condition humaine een prominente rol vervult, vindt hij de essentie van een goede roman. Op 12 september 2014 kwam zijn 4e roman uit: De offerschalen van Satan. Eerder verschenen romans van zijn hand: Een onverwachte erfenis, De zwarte spiegel (2012). Een obsessieve drang (2013).

 

Over het boek: 
De frivole en onbezonnen Paula van Laken valt tot ieders verbazing voor de onbeholpen charmes van advocaat Marcel Aalbers. Hij komt uit een streng gereformeerd milieu, maar dat vergeeft ze hem. Eenmaal getrouwd ontdekt ze pas wat zijn opvoeding bij hem losmaakt. Paula wordt het doelwit van zijn opgekropte frustraties. In een driftaanval slaat hij haar het ziekenhuis in.
In de twee jaar dat Marcel zijn straf uitzit probeert Paula met hulp van hartsvriendin Jolijn haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen heeft ze afgezworen en kinderen krijgen is door de mishandelingen voorgoed van de baan. Dan ontmoet ze de steenrijke Jack. Voorzichtig durft ze weer van het leven te genieten. Maar het noodlot slaat opnieuw toe, heftiger dan ze ooit had verwacht.
Een doordringende en beklemmende roman over geweld en geluk, leven en dood.

 

Mijn mening: 
Een tijdje vroeg ik me af wat voor soort boek De offerschalen van Satan was als ik het voorbij zag komen. In eerste instantie dacht ik horror. Nadat ik de korte inhoud had gelezen, gaat het wel degelijk over een horrorverhaal… voor het hoofdpersonage Paula.
Het boek is in twee delen gedeeld, waarvan het eerste deel handelt over het vrijgezellenleven van Paula en haar vrienden tot ze Marcel leert kennen. Vrij timide kerel, met heel godsvruchtige ouders. Op het eerste zicht oké, tot ze trouwen en Marcel zich ontpopt als een tiran. Dit eerste deel had me dan ook volledig in de ban.
Vanaf deel 2 krijgen we een andere kant van de auteur te zien; een zachte, romantische auteur. Moest ik niet weten dat het boek door een man geschreven was, zou ik beginnen twijfelen 😉 . Hier taant mijn aandacht een beetje. Het verhaal is nog wel goed geschreven, maar de overgang van het geweld naar de romantiek gebeurd iets te bruusk.
Langzamerhand komt hier terug verandering in als Paula gestalkt wordt en de spanning terug opgedreven wordt.
Ik vond het boek zeker de moeite waard om te lezen, goed geschreven, oog voor detail, goed verhaal. Met momenten verdacht ik personen van een spelletje, en heb zelfs eventjes gedacht dat Paula een gespleten persoonlijkheid zou hebben. Dus de auteur is er in geslaagd om me op het verkeerde been te zetten.
Met plezier raad ik dit boek aan als je van thrillers houdt… en nu ben ik heimelijk op zoek naar andere boeken van Robert Thomson.

 

Rating: 3,5/5

 

Met dank aan B:klight voor het leesexemplaar.

3 gedachten over “

    1. Ik heb lang zitten twijfelen tussen 3,5 en 4 en eigenlijk zou ik 3,75 moeten geven, maar denk niet dat dit gedaan word.
      Ben wel blij dat ik dit boek van je gelezen heb, zodat ik weet dat ik geen tijd ga verspillen met je andere boeken 😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s